2018年全國同等學力申碩英語真題Text Two
Text Two
A. give presentation B. new innovation C. uploaded Phrases:
A. how to help poor people with all sorts of 64
B. all the speeches are 65 to their websites
C. 66 on a variety of topics
TED is a set of conference, held in various cities around the world every year. With speakers—also from various parts of the globe— 67 , for everyone to see. TED conferences invite speakers to 68 . The different speakers are usually
experts in their field and talk about new ideas and recent developments that are important to their work. The speakers are often also well known, with people such as Microsoft giant Bill Gates and world-renowned chimpanzee expert, Jane Goodall, having given talks. There are many talks on environmentalism, for example, and on international development, aid work, and 69 . While the talks cover a wide variety of topics, all speakers have a strict time limit-each presentation must last no longer than 18 minutes.
Text Two
【短文大意】本文主要闡述了孩子使用網(wǎng)絡的利與弊。
46. 【答案】B
【解析】本句是主謂結構,結合選項,只有 B 項:only 符合,即:副詞 only 修飾動詞 increase。
47. 【答案】C
【解析】分析結構:空格處是作 change 的賓語, 結合選項,只有 C 項:the way 符合,既能充當 change 的賓語,又能引導其后的從句。
48. 【答案】A
【解析】結合選項,只有 A 項符合,即:who 引導的定語從句,修飾 children。65.【答案】A
【解析】分析結構:此處缺少主句,且位于句首。結合選項,只有 A 項“該數(shù)字反而在增加”符合。
66. 【答案】B
【解析】分析結構:此處缺少主句,結合選項,只有 B 項“他們會改變孩子大腦的運作方式”符合。
67. 【答案】C
【解析】分析結構:此處缺少主語,結合選項,只有 C 項“過多依靠科技產(chǎn)品的孩子”符合。
參考譯文
超過三分之一的兩歲以下兒童使用移動媒體。該數(shù)字隨著孩子年齡的增長在增加,
95%的青少年(12 歲至 17 歲)都會上網(wǎng)。
長時間上網(wǎng)并不能讓孩子做事的方式有新意,它會導致孩子注意力分散和記憶力下降。比如,盡管視頻游戲會讓大腦適應多種刺激,但是也會改變孩子大腦的運作方式。
經(jīng)常使用搜索引擎的孩子可能會很擅長尋找信息—但并不擅長記憶這些信息。此外, 過多依靠科技產(chǎn)品的孩子可能沒有足夠的機會去發(fā)揮想象力或是去閱讀和深入思考這些材料。
免責聲明:本站所提供的內容均來源于網(wǎng)友提供或網(wǎng)絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業(yè)盈利目的。如涉及版權問題,請聯(lián)系本站管理員予以更改或刪除。
微信公眾號
QQ交流群